Aku. Saya. Me

Dungun, Terengganu, Malaysia
Saya, sangat banyak makan, seorang yang baran tapi depends on situation jugak lah, banyak cakap, banyak tido, banyak dengar lagu dan oh! lagu favourite saya dan sentiasa menjadi favourite ialah semua lagu Pitbull. Ehehehe. Happy Reading divaz sekalian!

Jumaat, 28 Oktober 2011

Sebab-II Amy FOLLOW korang dan sebab-II Amy TAK FOLLOW korang :)






Hey Guys ? Sihat tak ? Kalau sihat okay laa . Kalau tak sihat , cepat-II pi beli bubur McD tau . Haha~  Pendek takk tittle post kali nihh ? Haha, mmg pendek laa an ? Huhu~ Okayy-II , stop nagging !  Meh aku citer sikedd pasai sebab-II seperti yang teretera di atas . *cehhhh ! Sebab-II di bawah nihh takde kena mengena ngan orang yang masih hidup ataupun yang telah meniggal dunia :)

Sebab-II Amy FOLLOW blog korang :)

 1. Blog korang Cun dan TAK serabut .

  • Sepanjang aku berblogger nih kan , banyak gak blog yang aku jumpe memang cun and semad-II ow , dan yang paling penting , tak serabut derr . Memang aku wajib baca la entry terbaru diorang . Contoh blog yang aku nanti-nantikan entry diorang :: Cik Epal Gonjeng , Alief Muncung [ entry lam blog mamat nihh , lawak tahap gaban oww ] dan jugak Cik Lyssa .. blog dia pon best ! 
2. Cara Penulisan Blog 

  • Blog yang ada gaya penulisan best pon aku follow jugak . Tapi tak kira laa kan , Orang suruh aku follow , aku follow jehh . Kita kan kena selalu baik hati :) Tapi tak nak laa macam guna betul-II bahasa baku kan ? Contoh :
Pada pagi ini , saya bangun daripada tidur dan terus mengahadap laptop dan saya terlihat ada seekor kucing terberak atas baju gaun saya . Saya berasa sangat sedihh . :"(

OMG ! Memang aku gelak guling-II laa kalau baca tulisan macam nihh . Tapi still Okayy laa . Hahaha :D


3. Korang Peramah dan Tak suka Marah-II dalam blog :)


  • Ada jugak laa time aku BW tuu , jumpe laa sau blog nihh , memang dari segi penulisan dia tuu , lembut jehh , Try imagine kalau ayat dia cam gini :
Kalau korang nak follow saya , just follow , sama sekali tiada paksaan . Kalau korag kenal saya or nak berkenalan sebagai kawan saya , Boleh laa tegur-II saya dalam facebook . Peace ! >,<

See , kita yang baca nihh pon , macam 'aishh , akuu nak follow laa dia nihh , dah laa baik , tuto pon banyak dan cepat faham .. follow-follow jum !




Sebab-II Amy TAK FOLLOW blog korang :/


1.  Tulisan cam budak baru kenal ABC :D

  • Korang kan dah besar , rite ? Tak payah laa nak buad tulisan kecik-besar kecik-besar cam tuhh . Kalau korang tulis standard pon kitaorang faham . Tapi kalau newbies laa , mesti dorang cakap korang tak pandai taip keyboard . Opss , sorry :))
2.  Music Player Autoplay yang Rock-II . 


  • Guys , be alert yepp . Cuba fikir , kalau korang masuk blog yang music dia autoplay dan rock-II , kuat-II , dan yang paling tak bole blah yang takde butang pause .. Kalau akuu laaa , memang ye ye jehh pi tekan button close kt tab tuu . Kan rezeki da lari tuuu ~ Heeee :D


3.  Gadjet yang tak penting .


  • BW blog cunn , tapi nak baca entry tuu kena tunggu berjam-jam untuk fokus baca . Sebab ape ? Sebab gadjet kartun 'welcome to my blog :)' tuu laa . Yang tuu aku boleh la lagi tahan . Kalau yang jam tuu , pe kejadahnye pi letak jam ?? Kan kt lappy korang kan dah ade jam ??? Aku pun masa berblogger nihh , memang pernah gak buad gadjet-II nihh bagai . Tapii , last-II , aku buang jugak sebab takde kepentingan and melambatkan loading blog kita :)


4.  Entry takde info ~ siked-II pasai boypren or geppren dia .


  • Dalam satu hari tuu , dah berguni-guni dia post pasai boyprenn or geppren dia . Buat macam orang kita nih takde marka jugakk . Adoiii ~ Ape jadah nihh ? Orang lain pon ada jugakk . Tapi jarang-II laa post . Nihh , hari nihh post ayat jiwang , besok post maki-II jantan . Awat nyaaa ? Dah hilang sayang kaa ? Last-II , putuih jugak kan kan kan ??? :)





Guys , aku just ingatkan korang jehh , bukan niat aku nak kutuk-II or nak aib-II kan sape-II , 
Entry nihh sama sekali takde kena mengena ngan yang masih hidup ataupun yang dah meninggal dunia . Nihh hanya perspektif akuu sendiri jehh , Yang korang aku tak tau laa kan ??
Terkasar bahasa harap dimaafkan yepp :)
















6 ulasan:

al_hakim berkata...

follower sng dicari..nak follower yg selalu up to date kita yg payah..=)

AsyRaF is VeRy HumBLe berkata...

setuju dngan semua kat atas tu :)

by Zent berkata...

hyep amy n salam kenalan..ermm btol jgak..shah pun baru bwt blog kedua shah td dan nk mnxk cik amy follow kalau suke ye :)
shah pun xpasti la kalo amy suke blog shah ke x :(

Blog Dan Entri Terbaru: Seorang newbie mencabar semua blogger!!!



http://shah-cyber.blogspot.com

Aimie ;) berkata...

@al-hakim . yep . sokong 100% . follow blog kite tp kt komen tak nmpk btg idung pon

@asyhraf . :)

@by Zent . Dah follow and salam kenal :)

myra azraff berkata...

pikiran awak same dgn saya~~~sangat setuju!!!:)heheheh

Aimie ;) berkata...

@myra azraff ~ kita ada persamaan :))